Monday, October 21, 2013

Publico

Been very busy this couple months doing my thesis. But all the hard works finally paid off. i pass the thesis exam and will have my graduation on Nov 17 (yeayy!). Well then now i have the time to blogging again (finally!), fyi i should've post this on Jun 15. Sorry for this very late post. So then here we go!


Been craving so long for this restaurant, after i saw a pict taken by my friend on instagram, picturing their famous Valrhona Chocolate Marsbar. Setelah gagal ke Publico saat kunjungan ke Commune (1st post), enggak bikin saya menyerah untuk tetap mencoba kesini. Akhirnya sepupu pas banget tiba2 ngajakin pergi, dan saya yang disuruh nentuin tempatnya. Langsung aja sebut "Publico yuk", dan doi setuju-setuju aja. Berangkat jam 5 dari kost saya, kami sampai sekitar pukul 5.40. Deg-deg'an karena takut full reserved seperti waktu itu, akhirnya saya turun ngecek dulu apakah available atau tidak. Dan ternyata ada tempat sampai sekitar pukul 7.30. Langsung deh parkir dan naik ke atas diantar oleh waiter nya.
The restaurant itself is is a three-stories. First floor is their front desk, and there's also a dining area behind the desk (if i'm not mistaken). Second floor all area is for smoking. At that time the third floor was all reserved. 

dining area 2nd floor, and the stairs to third floor

Bar
I was so excited and curios to know what's on the menu. And since i saved my belly space since morning to eat here, yes i was very hungry. But still, i spent too much time on the menu just to decide what to eat (bad habit :p ).

My cousin, S, had Green Tea Lemonade and Black Cod Miso for her dinner. While i had Tea Smoke Salmon and Green Tea.
Green Tea Lemonade (30k)
They served this with a scoop of ice cream. My cousin said it was sweet and refreshing.

Crispy Soy Glazed Black Cod (75k)
The fish was cooked well, served with saute mushroom and green beans.

Tea Smoked Salmon (95k)
    Talking about the portion, they served quite generous big and thick salmon. They grilled and seasoned the salmon perfectly and tasted really great that i just couldn't stop eating! Served with wasabi mashed potato and apple salad. I thought the wasabi mashed potato would taste weird, since i don't like wasabi but then it turned out to taste fine and i eat it to the last piece on the plate. The apple salad also tasted fresh and crunchy. This dish also served with some kind of soy sauce but didn't overwhelmed every aspect of this delicious dish. This is a MUST TRY menu when you come to Publico. Yes, i'm a big fan! hahaha.

Our generous dish made us both very full that we couldn't handle dessert, while the main reason why i came here because of their Mars Bars. Hmmff. I might be unlucky this time, but i will definitely come back here to raped their Chilled Varlhona Mars Bars!


Publico Bistro and Winebar
Jalan Senopati No.65 Kebayoran Baru, Jakarta. Selatan.
Phone : 021 52964960
BB PIN: 2984D5C8
Twitter : @publicojakarta

Saturday, August 17, 2013

Takigawa - Kuningan City

Hello, fellow readers and bloggers. Long time no see!! Been so busy with all those thesis damn things for the whole two months since the last time i posted. But now i'm free, well only for a while till the thesis defense. But i'm so happy not to deal with those thesis thing for a while.

This visit to Takigawa was just a week after i went to Bandung. I went on a after-work-dinner-date with AG, my friend at work during my internship. Kuningan city is just across my office. AG was craving for Takigawa, so then we went straight there after the office hour.

It was almost empty when we arrived, only a table occupied at the outside of the restaurant. We decided to be seated inside since the outside is for smoking area.

view from where we sit

white chairs is the outside area, smoking area

  Love the interior, they use plastic tags and make them look like fur. And if you decided to be seated outside, you'll have the Satrio street night view, with all those skyscraper buildings around Mega Kuningan.

As we seated, the waiter handed us the menu book and gave us their recommended menu. A few minutes later the waiter gave us each a plate of complimentary food, some kind of mashed potato, while we waited for our food to be served. I like it, i could taste the crunchiness of the chopped onions and the mashed potato itself was fine

sorry for the bad quality picture.
 AG decided to order Chuka Wakame Plate and tempura udon, and i chose Takigawa Roll and Dino Lovers.

Chuka Wakame Plate
 This is actually seaweed salad with vinegar dressing. This was fresh and actually a pretty good choice for appetizer. 


Like any other tempura udon, clear noodle soup with deep fried veggies and shrimp. The tempura itself consists of deep fried onion ring, sweet potato, shrimp and some kind of leaf. Ok but nothing special.
Takigawa Roll
Takigawa's signature Fusion Sushi. Salmon, scallop, crabstick glazed with the house's special sauce, topped with tobiko and duck liver pate.This fushion sushi was delicious. Love every elements of the sushi. Try this when you visit Takigawa, i might say this one is a must try. This dish comes up in two size, i chose the small one, consist of 4 pieces of sushi.

Dino Lovers Roll
Deep fried soft-shell crab with avocado in mayonnaise, topped with grilled eel
Hot Ocha
 And after we finished all the food, i decided to have dessert. I'm craving for some green tea ice cream, so then i ordered it, hoping they gave me a nice one.
Green Tea Ice Cream
And yea this ice cream was quite good, i love the flavor, the bad thing was just there are ice crystals. 

FYI, the other reason why we went here because AG could get 25% discount by using BNI credit card. i don't know if the promotion is still ongoing or not.

Actually this was my second visit to Takigawa. The first one was at Takigawa Citywalk Sudirman, it was a birthday treat lunch, and they fail, so then i decided not to go to Takigawa anymore. Maybe it was just a bad choice from the menu. But the visit this time was like a "make-up" visit and they cleared up their name on my list. I don't mind coming back for their Takigawa Roll.

Takigawa Kuningan City
Kuningan City Mall unit L1-50 Jl Dr Satrio Kav 18 Jakarta
Phone : 021-30480530
Fax : 021-30480531
Website: www.takigawaresto.com

Operational Hours :
Weekdays : 11:00 am - 21:00 pm
Weekends : 11:00 am - 11:00 pm

Monday, July 1, 2013

Bandung trip #day 3 - Fabrik Eatery & Bar

3rd day in Bandung, also our last day. Paginya memutuskan untuk cari sarapan di sekitar hotel barengan I dan Mr, dan kemudian I ngajakin makan kupat tahu di pinggir jalan, dekat alfamart sekitaran hotel. Gerobaknya sebelahan sama bubur ayam. I dan Mr ini asalnya dari Bogor dan mereka sudah biasa makan kupat tahu ini, sedangkan saya sendir have no idea about that kind of food. Yang saya tau ya ketoprak atau ketupat sayur. But then i'm willing to try this new dish. Setelah memesan, tampilan kupat tahu itu mirip ketoprak, cuma rasa bumbu kacangnya asin. Isi dari kupat tahu itu sendiri ketupat, tahu, tauge, disiram bumbu kacang dan diberi kerupuk. Sayangnya ternyata lidah saya kurang cocok dengan makanan ini. Kalau menurut Mr, kupat tahu ini lumayan, tp katanya ada yang lebih enak. Ya mungkin lain kali saya harus coba yang di tempat yang direkomendasi Mr. Tapi yang ini kurang enak kalau menurut saya.

Siangnya setelah check out, kami memutuskan untuk cari makan siang dulu sebelum kembali ke Jakarta. Awalnya kepikiran makan di Tizi, pas lokasinya dekat sama hotel, tp kemudian kami memutuskan untuk makan di Fabrik Eatery & Bar yang terletak di Jl. R.E. Martadinata. Setelah bergumul dengan jalanan Bandung, kami yang mengandalkan maps akhirnya sampai juga di fabrik.

Restorannya sendiri modelnya mirip Goods dept kalau di Jakarta. Bedanya adalah kalau Goods dept itu adalah tempat belanja yang ada cafe di dalamnya (Goods cafe), kalau Fabrik ini lebih menonjolkan eatery nya. 

Begitu kami sampai, ternyata restoran ini cukup ramai. Kami duduk di bagian dalam, di depan exit shop. Sejauh mata memandang, kelihatannya seluruh area merupakan smoking area. Ada juga area garden, dengan sederet meja dan bangku tinggi dan satu meja panjang di tengah area.

view dari meja kami

Shop yang terdapat di dalam Fabrik


Berhubung sarapan seadanya dan sudah lewat jam makan siang, kami pun langsung scanning menu dan memesan makanan karena perut sudah keroncongan. Menu makanannya cukup menggoda, dengan nuansa makanan asian-western-italian.

Appetizer, Salad, Pasta, Asian

Grilled, Dessert, Alcohol drinks

Non-alcohol drinks
Dan kemudian minuman-minuman disajikan terlebih dahulu:

Lychee Ice Tea (19k)

 Lychee Ice Tea nya enak. Teh nya sendiri wangi dan rasa peach nya juga terasa, saling melengkapi, baik elemen teh dan peach nya masing-masing tidak ada yang overpowering

Peach Freezta (28k)
 Buat yang kenal saya, pasti udah bisa nebak kalau minuman ini pasti minuman saya. I'm a big fan of Peach! Minuman ini sendiri merupakan fruit ice blended with lemon juice and fresh peach fruit. Sederhananya ini semacam es serut super smooth yg dibuat dari peach, diberi potongan buah peach dan lemon juice. Rasanya segar dan presentasi minumannya menarik. Love it!

Espresso Macchiato or Con Panna (15k)
 Pesenannya AH, described as mild espresso with creamy taste.

Vanilla Bourbon TWG Tea (18k)
Baileys Single (35k)
Tidak lama kemudian makanan pun mulai berangsur-angsur berdatangan:

Aglio Olio Original (30k)
 Tasty, accompanied with garlic bread. But unfortunately too oily. Ini pesenannya M, she always adds parmesan to her A/O, but she didn't add anything to this dish.

Bratwurst with Potato Cube (39k)
 Bratwurst sausage with BBQ sauce and salad. This dish tasted good but the potato cubes were way too salty for me.

Beef Zurichsee with Hash Brown (55k)
 Beef stew with creamy sauce. The beef was tender and juice, and the sauce just completed this dish. Untuk side nya boleh pilih hash brown atau garlic rice

Holy Sh**t Chicken (52k)
Namanya yang unik membuat saya tertarik memesan menu ini. And it took around 25 minutes to cook this dish. And fortunately, this worth the wait. Half organic baby chicken grilled to perfection. The chicken meat was tender and juice while the skin was crunchy and perfectly seasoned. Dilengkapi dengan potato croquettes, sauteed veggies dan tomato salsa yang menambah kesegaran makanan ini. Yummy yumm!!

In conclusion, makanannya enak dan cukup memuaskan dengan harga yang terjangkau. Dan menurut saya alcohol drinks nya juga cukup terjangkau dibandingkan dengan harga restoran sejenis di Jakarta. Jadi yang mau minum-minum cantik bisa juga mampir kesini. 

The Fabrik Eatery & Bar
Jl. R.E. Martadinata no. 107, Bandung
telp: (022) 7107107
Open hours :
Mon - Thu: 10:00 am - 12:00 pm
Fri - Sat: 10:00 am - 2:00 am
Sun: 10:00 am - 12:00 pm

Parking lot : Yes

Facebook : FABRIKeatery
Twitter     : @FABRIKeatery

Saturday, June 29, 2013

Bandung Trip #day 2 - Hummingbird

Selesai dari Lawangwangi, kita pun beranjak ke Hummingbird. Terletak di daerah yg lagi hip banget di kalangan anak muda Bandung. Sepanjang jalan berderet restoran-restoran yang sebelumnya masuk ke 15 besar to-visit-list saya di Bandung, yang akhirnya harus saya pangkas jadi 5 tempat karena waktu dan kapasitas perut yang terbatas. Diantaranya itu ada Rocca & co (sebelahan langsung sama hummingbird) trs ada Tokyo Connection dan Giggle Box.

http://www.delifoods.host56.com/property/images/hummingbird/hm3.png
Tampilan dari pintu masuk (photo grabbed from delifoods blog)
Berhubung makan siang di Lawangwangi masih nyangkut di lambung, jadinya kami kesini cuma nongkrong main kartu dan ngemil2 dessert aja. Begitu sampai sekitar jam 4, ternyata sudah ramai. Saya pun harus masuk waiting list, menunggu 2orang lagi. Saya suka sama area depannya. Bentuknya mirip a giant bird nest. Area nya sendiri terbagi atas area smoking di outdoor, dan area non-smoking di indoor. Area indoornya sendiri terdapat di dalam rumah.  Berikut tampilannya area outdoor:

bagian depan (difoto dari sisi ruang tunggu)

Bagian depan, difoto dari bagian dalam area ini ( dari tempat duduk kami di area ini)
ini area smoking samping, letaknya pas di seberang area sarang burung
Enggak sempet foto area indoor nya, karena kami sendiri duduk di daerah outdoor dan waktu itu indoor lagi rame banget. Indoor nya lucu sih, dekornya manis mirip nuansa nanny's pavilion.Tapi sempet foto bagian depan area indoor pas ngintip cake displaynya.

bagian depan area indoor
Bagian depan area indoor nya ini sama persis kaya Hummingbird Jakarta yang ada di Kuningan City

Dan ternyata menu Hummingbird ini banyak banget. Menunya berupa printed board dan ada board berbeda untuk setiap jenis makanan dan minumannya.

soup-salad, mains

western mains, pasta dish

crepes, waffles & pancakes

early riser

beverage - tea and coffee

specialty beverages
Dengan menu yang sedikit aja saya bisa dibikin galau milih, lah ya ini menu nya sebegini banyak gimana milihnya?? Untungnya kami kesini cuma mau minum dan nyicip dessert. Kurang puas sama deretan dessert di menu, saya memutuskan buat ngintip langsung cake displaynya di area indoor.

cake display
 Pilihan cake yang ditawarkan juga tidak kalah beragam. Selain cake, ada juga cookies yang dijual per kemasan. Karena cake nya seperti memanggil-manggil buat dipesan semua, saya nanya aja langsung yang mana cake paling favorite disini untuk mempersempit pilihan. Dan pilihan pun jatuh ke cake berikut ini

Coffee Cheese Praline (32,5k)
Tampilannya neat banget. Dan pas suapan pertama, perasaan yang timbul adalah TERHARU, karena cake ini enak!! Memang kesannya lebay, tp saya memang bisa merasa terharu sampe mau nangis bahagia kalau makan makanan yang enak bgt. Jadi cake ini terdiri atas cream cheese, caramelized nut, sponge cake. chocolate bits, dan rum. Rasa manisnya pas dan cake ini light bgt rasanya, dengan potongan yang cukup besar ini, saya bisa habiskan cake ini sendirian tanpa merasa enek. You'll just gonna crave it for more and more! 

Sedangkan pilihan I, Mr dan S adalah sebagai berikut

Apple Crumble (32,5k)

Margarita Pancake (29,5k)
 Yang ini pesenan Mr, Margarita Pancake: Mango coulis, peach wedges, cookie crumbs, and vanilla ice cream

Bananuts Pancake (32,5,5k)
Pesenan I, Splendide Pancake: Banana pancake, topped with cream cheese, almond pralines, dark chocolate and vanilla ice cream

Dan berikut adalah deretan minuman yang saya, M, AS, I, dan Mr pesan:
Ice Tea Snazzy Peach (24,5k)



Ice Tea Fizzy Berry (24,5k)
Hot Minty Mint (16k)
Passion Twist (32,5k)
Hot Hazelnut Chocolate (24,5k)
Kalau yang Ice Tea Snazzy Peach punya saya dan Ice Tea Frizzy Berry nya M are basically ice tea plus fruity syrup plus buah yang bersangkutan. Kalau Passion Twist nya I itu termasuk di jenis Hummingbird's Nectar, kalau gak salah sih ini basicnya soda+syrup+fruits. Semuanya dikasih twist-straw, bagi yang mau romantisan bisalah pesen satu untuk berdua (hahaha). Dan untuk kedua hot beverage lainnya pesenan AS dan Mr disajikan dengan ditemani cookies. Untuk minty mint tea nya kemasan nya bukan tea bag, tp daun teh dimasukkin ke dalam sejenis alat rendam teh berbentuk hati <3 

Karena keseruan main kartu, gak sadar sudah berjam-jam disana. Dan karena ternyata kenyang, saya, M, AS, dan Mr memutuskan untuk kembali ke hotel. Sementara I masih mau makan lagi dengan temannya (FYI, I ini wanita loh!)

Enggak nyesel akhirnya memilih buat menutup perjalanan kuliner hari itu dengan Hummingbird. Great sweet menus with affordable price. Definitely a place for the sweet-toothed, and will come back to try their mains, either back to Bandung or just visit their Jakarta branch at Kuningan City.

Hummingbird Eatery & Guesthouse 
Jl. Progo No.14. Bandung 
022-4212582. 
Open hours : Mon - Fri: 7:00 am - 10:30 pm
                      Sat          : 7:00 am - 11:30 pm
                      Sun         : 7:00 am - 10:30 pm

Facebook : Hummingbird Eatery 
Twitter     : @hummingbird_eat
Email       : hummingbird_mkt@yahoo.com /
                  hummingbird_mrkt_kc@yahoo.com

Hummingbird Eatery Jakarta 
Kuningan City Lt.UG No.55. Jl. Prof Dr. Satrio kav.18